Agjencia Kombetare e Mjedisit

INFORMACION MBI SITUATËN E NDOTJES NË STACIONET E MONITORIMIT NË TIRANË

Te dhenat e cilesise se ajrit 2015 ne stacionin e 21 Dhjetorit

Ne kuader te vlersimit te situates se ndotjes se ajrit urban  ne qytetin e Tiranes eshte realizuar  monitorimi i cilesise se ajrit ne dy 2 stacione. Ne periudhen 15-30.01.2015 eshte realizuar monitorimi me stacionin e levizshem ne kryqezimin e  21 Dhjetorit , stacioni ishte instaluar ne oborrin e prefektures me kordinata 4° 19’34.36’’N dhe 19° 48’ 12.82’’E me distance 7 metra nga unaza dhe 37 m nga rruga e 21 Dhjetorit . Stacioni eshte i tipit trafik pasi ndodhet shume afer kryqezimit te 21 Dhjetorit dhe numri I makinave qe kalojne ne kryqezim eshte shume I larte dhe ne te shumten e rasteve me bllokim te trafikut. Monitorimi eshte realizuar 24 ore pa nderprerje per  ndotesit  kryesore te cilesise se ajrit si  PM10,. NO2, O3, SO2, CO,dhe Benzen

Nga te dhenat e monitoruara  per periudhen 15-30.01.2015 rezulton sekemi nje nivel te larte ndotjeje ne kete zone e sidomos per ndotesit PM10. NO2 , CO dhe Benzen qe kryesish emetohen ne atmosphere si rezultat i shkarkimit te automjeteve.

Per informacione me te detajuar mund te lexoni materialin e meposhtem.

Te dhenat e cilesise se ajrit 2015 ne stacionin e 21 Dhjetorit dhe DSHP

I mëparshëm Lidhja e kontratave me Institucionet Monitoruese

Leave Your Comment

Na Kontaktoni

© Agjencia Kombëtare e Mjedisit 2024 - Të gjitha të drejtat e rezervuara.